Logistiek Medewerker

Goederen worden steeds meer geproduceerd in landen waar productie tegen zo gering mogelijke kosten plaats kan vinden. Daarom is het vervoer en de opslag van goederen van steeds groter belang voor bedrijven. Een aanmerkelijk deel van de goederen wordt via containerschepen en andere vervoersmiddelen ons land binnengebracht. Vervolgens worden deze goederen opgeslagen in een warehouse (magazijn). Op het moment dat er een klantorder binnenkomt, is het van belang dat goederen op een gestructureerde wijze, direct, accuraat en veilig verwerkt worden, zodat deze zo snel mogelijk weer geleverd kunnen worden aan klanten binnen en buiten Europa. Om dit voor elkaar te krijgen wordt het warehouse afhankelijk van het soort goederen (bijvoorbeeld: mp3’s of houten panelen) ingericht en wordt gebruik gemaakt van verschillende opslag- en transportmiddelen. De logistiek medewerker zorgt ervoor dat deze processen in goede banen geleid worden.

Voor wie is deze opleiding?
Iedereen met een vooropleiding op vmbo bbl, werkervaring of diploma assistent logistiek medewerker. Op basis van eerder verworven en aantoonbare competenties kunnen vrijstellingen binnen het programma worden verkregen. De logistiek medewerker kan na aanvullende opleidingen en bij bewezen competenties binnen de logistiek doorstromen naar de functie van logistiek supervisor (niveau 4). Hiervoor kan hij de opleiding logistiek teamleider (niveau 3) volgen.

Wat is de inhoud van deze opleiding?
Een logistiek medewerker draagt zorg voor alle uitvoerende taken binnen een warehouse. Hij zorgt voor het controleren, inventariseren, verzamelen en verzend gereed maken van goederen. Daarnaast zorgt hij ook voor het verplaatsen, sorteren, stickeren en het ompakken van goederen. Laatstgenoemde activiteiten maken deel uit van de zogenoemde Value Added Service (VAS). Dat wil zeggen dat goederen bewerkt worden voordat ze worden uitgeleverd, bijvoorbeeld door ze landspecifiek te maken en instructieboekjes toe te voegen. De logistiek medewerker werkt in veel gevallen met geautomatiseerde systemen en maakt (onder toezicht) gebruik van interne transsportmiddelen. De logistiek medewerker werkt zelfstandig binnen een team en wordt aangestuurd door leidinggevende. De belangrijke kerncompetities en -taken zijn o.a.:

  • Instructies en procedures opvolgen
  • Samenwerken en overleggen
  • Kwaliteit leveren
  • Ontvangen en opslaan van goederen
  • Verzamelen van goederen en deze verzendklaar maken
  • Inventariseren van de voorraad

Organisatie
OKE4U staat bekend om haar flexibele en kwalitatieve vormen van onderwijs. Daarom zijn er allerlei maatwerkvormen mogelijk. De maatwerkopleidingen zijn in alle vormen en maten mogelijk. Bij ons op locatie: (het adres is Bedrijventerrein C-Mill, Jan Campertstraat 5 te Heerlen (melden bij de receptie)), maar ook op een eigen of andere locatie behoort tot de mogelijkheden, net als een andere indeling, tijdsbesteding of lesvorm.

Inschrijving
Aanmelding is mogelijk op onze website (www.oke4u.nl) of via een email naar info@oke4u.nl. Bellen mag ook: 06-21981508.

Duur en kosten
Tijdsduur: 1 jaar
Niveau: mbo niveau 2
Kosten: Prijs op aanvraag*

*Subsidieregeling Praktijkleren is van toepassing per 1 januari 2014

Mogelijk vervolg op deze opleiding
Heeft u interesse, maar is dit niet de opleiding die u zoekt? Bekijk onze andere mogelijkheden op www.oke4u.nl. Heeft u vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via info@oke4u.nl. Bellen mag ook: 06-21981508.